Oefeningen

Werken aan leesplezier en leesmotivatie via www.Yoleo.nl

       

Via theaterlezen oefen je herhalend lezen gekoppeld aan leesplezier en leesmotivatie.   Tips en tricks vind je op www.leesletters.nl/Theaterlezen

                

Voor leuke spellingspelletjes surf je naar www.woordkasteel.com

  


Leuke rekenoefeningen vind je op www.sommenplaneet.com


Op www.computermeester.be kan je gratis educatieve spelletjes downloaden.


Een voorgelezen boek beluisteren op de computer.  Op YouTube vind je via het zoekwoord 'luisterboek' heel wat leuke verhaaltjes: www.youtube.com


Oefen je woordpakketten op een zelfstandige manier via www. bloon.nl 


Het oefenen van vreemde talen: studeren van woordpakketten Frans, Engels, Duits, ...  kan met volgende programma's: www. wrts.nl, www.teach.nl, www.overhoor.nl

    


Oefen de auditieve vaardigheden met letterherkenning, bv. welke letter hoor je vooraan, via www.ictplatform.be/telletterspel/letterherkenning.htmlZo Zit Dat?! is een weetjessite voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar! 
www.zozitdat.nlMet Calcupal kan je rekenfeiten automatiseren.  Rekenfeiten zijn berekeningen die volledig geautomatiseerd dan wel gememoriseerd zijn zoals optellingen en aftrekkingen tot 20  en de maal- en deeltafels.
Om met Calcupal te werken heb je een login nodig.  Enkel kinderen die behandeld worden voor rekenproblemen en bij wie het programma ingezet wordt tijdens de behandeling kunnen een code ontvangen om gratis te oefenen (volgens de resultaten op de afgelegde test(en).  
Klik op volgende link: web.calcupal.be.  Log jezelf niet in, maar klik op 'START TEST/OEFENING' . Voer daarna de code in die je ontvangen hebt tijdens de therapie. 


Met Squla (https://www.squla.nl/) kunnen kinderen van de kleuter- en basisschool online oefenen met het leren van verschillende vakken.
De spellen zijn zowel via de website te spelen als op een tablet via de Quiz App (iOS en Android). Zo kunnen kinderen thuis op spelenderwijs allerlei vakken oefenen op hun favoriete device.
Tijdens schooltijd is het gratis.